18 Mayıs 2012 Cuma

Liman Liman Avrupa

Eveeet...Nerde kalmistik...

Bizim cok vaktimiz olmadigi icin 7-8 gunluk Avrupa turlarini tercih ettik. Avrupa turlarinin bir avantaji tabii ki Avrupa'ya ucus suresinin daha az olmasi ve haliyle bilet fiyatlarinin daha dusuk olusu! Daha once de bahsettigim gibi, benim icin geminin ozellikleri gezecegimiz sehirlerden bir tik daha onemliydi. Dolayisiyla da arastirmaya Royal Caribbean turlarindan basladim. 

Royal Caribbean'in Avrupa 7-8 gecelik turlarini aslinda 3 kategori altinda toplaniyor:

1. Bati Akdeniz Turlari
2. Norvec Fiyordlari Turlari
3. Yunan Adalari ve Turkiye Turlari

Bu 3 kategorinin disinda daha kisa (2-3 gecelik) veya daha uzun (10-12 gecelik) turlari da var ancak yogunluk bahsettigim bu 3 sinifta.

Biz ilk gruptan yanaydik cunku Norvec taraflarinin soguk olacagini dusunduk. Eee..Yunanistan ve Turkiye turlari da acikcasi bizim icin cok farkli olmayacakti.  

7 gecelik Bati Akdeniz turlarinda genelde asagidaki limanlardan 6'sina ugruyor.

  • Roma, Italya
  • Cenova, Italya
  • Cannes, Fransa
  • Barselona, Ispanya
  • Palme De Mallorca, Ispanya
  • Valencia, Ispanya
  • Malaga, Ispanya
  • Sardunya, Italya





Bizim sectigimiz tur resimdeki gibi :)

Royal Caribbean Avrupa'da genelde asagidaki gemiler ile yol aliyor:


  • Adventure of the Seas
  • Mariner of the Seas
  • Navigator of the Seas
  • Grandeur of the Seas
  • Splendour of the Seas
  • Vision of the Seas
  • Brilliance of the Seas
  • Liberty of the Seas

Gemilerin guzelliklerini biraz gostermek istedim :) Gemilerin cogu ayni ozelliklere sahip. 15 katli, icerisinde yuzme havuzu, mini golf sahasi, basketbol sahasi, fitness, spa, buz pateni pisti, tiyatro, sinema, barlar sokagi, restorantlar var da var...Bizim Antalya "hersey dahil" otellerde ne varsa resimlerden gordugum ve yorumlardan okudugum kadariyla hepsi var! Tatilden sonra "resimlere kanmayin" veya "tam resimlerdeki gibi" seklinde yorum yapabilirim!

Ve odalar....

1. Ic Odalar: Penceresi olmayan, geminin ic kismindaki odalar. $700 - $900 arasinda oda fiyatlari var.

2. Dis/Pencereli Odalar: Geminin dis cephesine bakan ve penceresi olan odalar. $850 - $1130 arasinda oda fiyatlari var.


3. Balkonlu Odalar: E adi ustunde :) Dis cepheye bakiyor ve balkonu var. $850 - $1150 arasinda oda fiyatlari var.


4. Suit Odalar: Tahmin edebileceginiz gibi balkonlu ve daha buyuk odalar. $1800 - $3400 arasinda oda fiyatlari var. 

Fiyatlar tam pansiyon icin ancak gemilerin gelenekleri arasinda gunluk kisi basi 7 Euro bahsis var, isterseniz ilk bastan turu satin alirken toplu oduyorsunuz isterseniz gunluk olarak gemide veriyorsunuz. Acikcasi biz ilk bastan odemeyi tercih ettik. 

Reservasyon icin biz direk Royal Caribbean'in Turkiye acentasi ile iletisime gectik. Aklinizda bulunsuz, Royal Caribbean satislarini her ulkenin yerel temsilcisi ile yapiyor, dolayisiyla yabanci internet sitelerinden tur satin alma sansiniz yok. Fakat fiyatlar kendi internet sitesinde yazdigi fiyatlar ile ayni. Siz de bu guzelliklerle tatil yapmak istiyorsaniz, asagidaki bilgilere ihtiyaciniz olacak :)

www.royalcaribbean.com

Sunorama Gemicilik,
Nisantasi Plaza Sakayik Sokak No:40 D:29,
Tesvikiye,
Istanbul,
Turkey 
Phone: 0090.212.219 19 81
E-mail: seda@sunomag.com

Son birkac uyari: Oda secerken ic, dis, veya balkonluya karar verdikten sonra geminin orta katlarindan ve ortasina denk gelecek sekilde oda tercih ediniz. En az sallanan nokta burasi oluyormus. Bir de ic odalarda hem eglence sesi hem de asansor sesi cok geliyormus diye duydum.

Herkese simdiden iyi tatiller!

1 yorum:

  1. iyi ama bu tür gemi seyehatlerinde sürekli gemiye bağlı kalmak nekadar doğru olur? Çünkü dışardan gemiye yiyecek ve içecek bakımından hiçbir şey sokamıyorsun doğal olarak içeride ne varsa onu kullanmak zorundasın. mesela ben bir marka suyu seviyorum ama bu marka gemide yok ve en sevmediğim marka su var buna mecbur bırakılmak biraz can sıkıcı ayrıca gemide ki faiş fiyatlar :))) bunlar ayrı bir makale konusu :D (emre)

    YanıtlaSil