19 Mayıs 2012 Cumartesi

Gemi Modasini Bir Bavula Sigdirmak

Malum son gunlerde aklim fikrim gemi, deniz, gunes, tatilde...Durum boyleyken de alisverislerim, secimlerim hep gemiye yonelik oluyor :)

Gemi turlarinin en onemli gecelerinden biri "Kaptan'in Yemegi"mis. Bu gecede erkeklerin takim elbise/smokin, hanimlarin gece elbisesi giymesi sart kosuluyormus. Bu gecenin giyim kurallari icin genel ipucu "Dugune gider gibi giyinin" olarak duydum. Bakalim bu yaz gorup test edecegim :) Turun uzunluguna gore bu gecelerin sayisi ikiye de cikabilirmis. Dolayisiyla iki elbise almak faydali olabilir. Ancak burada elbise seciminde dikkatli olmak gerekiyor. Pullar, payetler, boncuklarla bezenmis bir elbise secmek abarti olabilir. Abartinin da yaninda, bavulda tasimasi da kolay olmaz. Hafif ve hatta kirismayan kumaslardan iki adet elbise en uygunu olacaktir! Beylerin pek bir secenegi yok...Bir takim elbise/smokin, iki gomlek, iki kravat tam kivaminda olur!

Bu iki ozel gecenin disinda yine duyumlarima gore aksamlari klasik giyim, trendler arasindaymis. Boyle aksamlar icin kot pantalon/etek, dolgu topuklu ayakkabi (tum gun gezmis ve yorulmus ayaklarimizi daha da yormayacak olmasi dolayisiyla tercih edilir), gomlek/bluz gibi kombinler gemi kulturune yarasir. Beyler icin yine kanvas/kot pantalonlar, polo t-shirtler, kisa kollu gomlekler limitli seceneklerin arasinda en uygunlari. Aslinda bavul hazirlamadan once gun gun giyeceklerinizi listelemeniz isinizi kolaylastirir. Hem tatilde "bu pantalonu almisim ama uzerine giyecek birsey almamisim" derdinden kurtulursunuz hem de tek bir pantalon ile 2-3 geceyi kurtarabileceginizi gorursunuz. Unutmayin ki bunun ayakkabisi, cantasi, takisi da var. Listenize tum bu detaylari da ekleyin ki hic bir mutsuzluk ile karsilasmayin! Lise yillarimdan beri bavullarimi boyle hazirlarim, hem hafif seyahat ederim hem de surprizler ile karsilasmam! Bir de tabii ki cok usuyen bir insan olarak, denizde de usuyebilecegimi bilerek yanima bir hirka/ceket almayi dusunuyorum. Ceketin/hirkanin tipi/rengi gunluk listedeki kombinlerin bir coguna uyacak sekilde olmali.

Bunlar benim gemi icin yeni cicilerim. Charles & Keith (2012 Yaz Koleksiyonu)


Bu tatilin gemi disinda da vakit gecirecegimizi gunduzleri olacak. Bu zaman dilimi icin mayo, sort, t-shirt, gunluk elbise, terlik, rahat ayakkabi, gunes kremi, gozluk, sapka ve tum bunlari gun icerisinde rahatca tasiyabilmek icin sirt cantasi gerekli olacak. Bu parcalarin da en bastan listede belirlenmesi isi kolaylastiracaktir.

Veee...Tabii ki kremler, tonikler, makyaj malzemeleri...Bunlar icin ben ayri bir el cantasi kullaniyorum. Boylece bavulumun icinde patlama riskinde kurtuluyorum. Ama el cantasinda bu tur malzeme tasimak icin cit citli posetlerden bolca edinmeniz gerekiyor. Malum artik havayollari bu konularda cok dikkatli ve asla taviz vermiyor!

Biz hanimlarin isi zor. Seyahattan 2 ay once ben tum bunlari dusunurken eminim ki mustakbel esimin aklinda tek bir t-shirt bile yoktur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder