29 Nisan 2012 Pazar

Evlilik Defterim!

Hem calisip hem de evlilik hazirligi yapinca insanin beyni iki kat yoruluyor, inanin bana! Ustelik kaydetmeniz gereken o kadar cok bilgi birikiyor ki...Ilk basta akilda tutmak kolay gibi gozukse de bir sure sonra "o neydi, bu neydi" kisir dongusune giriyorsunuz. Ben de hafiza gucumu zorlamamaya karar verip evlenmeye karar verdikten sonra bu yeni projemiz icin temiz bir defter aldim! :) 

Defteri konsepte uygun secmek istedim, sansim da varmis ki bu coook sevimli defteri Cepa'daki Nezih magazasinda buldum :) Acikcasi Ankara'da baska nerede guzel defter bulunur bilmiyorum, sanirim Nezih en iyi kirtasiyeci diyebilirim!

Defteri ne cok buyuk ne de cok kucuk secmek lazim. Benimkisi orta boy, ve genelde buyuk canta tasidigim icin rahatlikla cantama sigiyor.

Defter kullanmanin en iyi yonu yaninizda tasiyabiliyor olmaniz, cunku insanin aklina nerede neyin gelecegi hic belli olmuyor! Veya ne zaman yararli bir bilgi ile karsilasacaginizi kestiremiyorsunuz. Dolayisiyla, son 3-4 aydir cantamdan ayirmadigim parca haline gelmis durumda. Ayrica dedigim gibi tum bilgileri beyinde tutup kendinizi bu zor donemde yormak yerine yazin defterinize kafaniz rahat etsin. 

Biz acikcasi defteri her yerde her zaman kullaniyoruz. Mesela ev ararken gezdigimiz evler hakkinda notlar, fiyatlarini ve iletisim numaralarini yaziyorduk. Her girdigimiz evde hemen defteri cikartip kisa kisa notlarimizi yaziyorduk. Ev isi bitince beyaz esya ve mobilya icin de ayni sureci takip ettik. Her girdigimiz dukkanda defterimizi cikartip, model numaralari ve fiyatlari yazdik. Hatta dukkanin kartini da sayfaya zimbaladik. Ozellikle beyaz esya alirken dukkan sahiplerinden defterimiz hakkinda epey iltifat aldik. Kartlari acik oynayip  diger bir bayiinin ne kadar fiyat verdigini yazili olarak gosterebildik. Bir anda tum bayiiler bize indirim yapip bizi kacirmamak icin yarisir hale geldiler! 

Su  anda defterim ciddi bir bilgi bankasi haline gelmis durumda :) Icindekilerden de blog'a mumkun oldugunca aktarmaya calisacagim! Haydi bakalim kizlar, kapin birer tane defter ve baslayin yazmaya!



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder